Idol

Idol – Verdens mest populære musikk konkurranse!

Idol, eller Pop Idol som det ble lansert som i 2001, er uten tvil verdens mest populære og kjente musikk konkurranse på TV. Det er et konsept Simon Fuller står bak, som ble vist på ITV1 i perioden 2001 til 2003. Målet var å finne den beste sangeren eller pop idolet, og konseptet har siden blitt adoptert til tv stasjoner over hele verden. Det opprinnelige programmet opphørte i 2003 da Simon Cowell lanserte The X Factor i 2004. Idol slik vi kjenner det i dag eksisterer fortsatt over hele verden, deriblant Norge som har arrangert konkurransen siden 2003.

Kurt Nielsen var den første vinneren av Idol i Norge, og han ble også den første (og eneste) vinneren av World Idol i 2003. World Idol skulle være den internasjonale versjonen av Idol, der de første nasjonale vinnerne fra 11 nasjoner skulle konkurrere. Når seerne hadde stemt var det utrolig nok Norges populære Kurt Nielsen som vant. World Idol ble kraftig kritisert av Simon Cowell og er aldri blitt arrangert siden. Populæriteten til konseptet er imidlertid fortsatt enorm og i USA er konkurransen vist på Fox i 14 (!) år, fra 2002 til 2016.

Den moderne ungdom er opptatt av musikk og stjernestatus, og det er nok en av grunnene til at Idol har oppnådd en formidabel populæritet. I Norge var det et av de mest sette TV programmene (2003 til 2016) og tusenvis av håpefulle meldte seg på i håp om å bli den neste Kurt Nielsen. I USA er dimensjonene selvfølgelig enorme i forhold til lille Norge, og er like populært i Norge som den norske versjonen da American Idol alltid blir sendt på tv. Drømmen om å bli den neste pop stjernen lever i hjertet til de fleste unge som mener de har en unik sangstemme, men der kun en lykkes.

Idol

Konseptet er genialt, og strekker seg over mange uker med stor underholdningsverdi. Det hele ender med den spennende finalen som et selvfølgelig høydepunkt, der en av to gjenværende deltakere vinner. Det er seernes favoritt som så blir stående igjen som Årets Idol. Ryktene går både i Norge og i USA om at Idol ogå går av stabelen i 2017 og 2018. Tiden vil vise hva som skjer.