Mer TV-serier vi elsker å se på

Flere norske tv-serier gjør det bra for tiden og flere av dem får positiv internasjonal oppmerksomhet. Norge har klart å skape spennende, alvorlige og morsomme serier som kan fenge både nordmenn og resten av verden.

Skam

norske tv-serier

Skam er ungdomsserien som har engasjert hele Norges land (pluss halve Danmark!). Dramaserien handler om en gruppe tenåringer i Oslo, ved Hartvig Nissen videregående skole. Serien viser ungdommens hverdag og reflekterer på mange måter norske tenåringers hverdag generelt. Skam handler om «enkle» temaer som kjæreste- og vennekrangler, skolepress, russetid og sosial status. Men tar samtidig opp mer alvorlige temaer som religion, overgrep og homofili.

Lilyhammer

Lilyhammer er en «småvittig» dramaserie om en amerikansk gangster som har endt opp i den «lille» byen Lillehammer i Norge. Seriens hovedperson Frank Tagliano, spilt av Steven Van Zandt, blir gjennom et vitnebeskyttelsesprogram flyttet til Lillehammer etter å ha vitnet mot sin tidligere sjef. Serien skaper morsomme og dramatiske situasjoner rundt Franks integrering i den lille norske byen, og det viser seg å bli en utfordring både for byen Lillehammer og for Frank selv.

Kampen om tungtvannet

Kampen om tungtvannet forteller om tungtvannsaksjonen mot Vemork under andre verdenskrig, kanskje norsk krigshistories viktigste enkelthendelse, og en av de mest vellykkede sabotasjeaksjonene under hele andre verdenskrig. Serien tar for seg bakgrunnen for hvorfor de norske sabotørene sprengte tungtvannsfabrikken, men også hvordan det hele foregikk. Serien blir veldig spennende og den får frem mange aspekter vedrørende atombomben, tungtvannet og andre verdenskrig.

Nobel

norske tv-serier

Nobel er en norsk dramaserie fra 2016 som handler om norske spesialstyrkers tilstedeværelse i Afghanistan. Serien skildrer nøye hvordan livet som norsk spesialsoldat er. Men ved siden av det vikler seriens hovedperson seg inn i store problemer, som blander inn hans kone, den norske utenriksministeren og Nobelkomiteen. Serien utvikler seg til en skikkelig thriller.

Unge lovende

Unge lovende er en dramaserie som handler om livet til tre unge og lovende jenter. Jentene prøver lykken i Norges hovedstad og vi får følge deres kronglete vei til suksess med karriere og kjærlighet. Og ikke minst får vi se hvordan de takler kunsten å balansere alle livets aspekter med venner, kjærlighet, familie og jobb. Serien har fått spesielt oppmerksomhet for å rette søkelyset mot unge med større eller mindre psykiske problemer.

Dag

Den mørke dramakomedien Dag er en av norsk tv´s aller største suksesser. Seriens hovedperson, Dag, er samlivsterapeut som ironisk nok ikke har særlig tro på verken kjærlighet, ekteskap eller mennesket i seg selv. Serien handler om hvordan Dag, med sitt dystre syn på livet, overlever hverdagen på jobb og privat, med god hjelp fra familie og venner. Det er morsomt å følge med på hvordan både Dag og vennene hans roter det til, samtidig som det er noe fint med å se hvordan de klarer å løse problemene igjen.