Om Alejandro Fuentes

Alejandro Javier Fuentes ble født i Chile i 1987, og var i Norge lenge kjent som Idol-Ali. Grunnene til dette er at Fuentes ble kjent gjennom det norske talent- og underholdningsprogrammet Idol. Her deltok han i 2005, og endte på en noe overraskende 3. plass. Mange forventet å se Alejandro i finalen, men der fikk man altså se Jorun Stiansen og Tone Damli Aaberget.

Suksess solo

Senere i 2005 ga Alejandro ut albumet Diamonds and Pearls, som gjorde det godt på de norske musikklistene. Albumet fikk 17 uker på VG-lista i året 2005-2006, mens det i 2007 holdt ut i 12 uker. Albumet klarte å komme seg helt opp på førsteplassen på VG-lista, og de to singlene «Stars» og «Sail Away» klarte seg begge svært bra. Albumet solgte til gullplate

Alejandro Fuentes

De nye gitarkameratene

I 2006 gikk Fuentes sammen med Espen Lind, Askil Holm og Kurt Nilsen og dannet det de kalte de nye gitarkameratene. Gruppa turnerte i Norge samme år, og ga også ut et samlealbum av coverlåter, kalt Hellelujah Live. Gruppa tok med seg en Spellemanspris for årets hit dette året, med låten Halleluja.

I 2007 slapp han albumet Tomorrow Only Knows, men dette gjorde det ikke like godt som debutalbumet. Til sammen ble det pare 12 uker på VG-lista, med en sjetteplass som høyeste plassering. I senere tid har han også sluppet flere singler, men ikke helt klart å komme opp i samme popularitet som albumet fra 2005.

TV, familie og mer musikk

Alejandro har også deltatt i prosjekter litt utenfor den tradisjonelle popmusikken, som for eksempel barnealbumet Magiske kroker og hemmeligheter. Der bidro Alejandro med sangen «Jeg er ikke treig». Han har også deltatt i andre TV-innslag som for eksempel Camp Senkveld i 2010, og som dommer i Idol Junior i 2014.

Alejandro giftet seg i 2014, og er nå også blitt pappa. Til tross for dette har han klart å få tid til å produsere mer musikk. I 2015 kom han med singlene «Nabolaget mitt», «Encore» og «Rå». De to siste har begge solg til gull, og blitt streamet mer enn 4 millioner ganger hos Spotify.