Trenger vi idoler?

Hva er et idol? I følge internett er et idol et gudebilde som dyrkes som en avgud, eller et menneske som noen forguder eller beundrer høyt. Det er gjerne kjendiser som har blitt stjerner innen film, musikk, eller idrett. Det er et forbilde vi ser opp til og ønsker å bli som. Men hva om idolene våre er dårlige forbilder? Og hva skjedde med «å være seg selv»?

trenger vi idoler

Noen å strekke seg etter

Alle våre idoler har noe til felles, enten det er en forelder, søsken, fotballstjerne eller politiker; de er alle gode til noe. De har en eller annen egenskap som fenger tilhengerne. Enten det er ens karisma, skuddfot eller taleevne. Idolet vårt har egenskaper og ferdigheter som vi beundrer, og som vi selv skulle ønske vi hadde. Derfor ender vi opp med å strekke oss etter å få de samme egenskapene som våre idoler. Vi følger deres liv på sosiale medier, og mange av oss studeres deres liv i detalj. Vi får med oss alt hva de gjør, sier eller har på seg. Det gjør at vi bevisst, eller ubevisst, etterligner idolene våre. Så lenge idolene er gode forbilder, med fornuftige verdier, er jo det er bra ting. Det kan umulig være negativt å ha noen å se opp til, og strekke seg etter. På sitt beste kan idolene våre inspirerer oss til å følge våre egne drømmer!

Hva skulle vi gjort uten idoler?

For det første ville det blitt en kjedeligere hverdag. Hverdagen mister litt av krydderet og du mister litt av motivasjonen til å holde ut dagen. Du har ingen å diskutere Justin´s nye hårfrisyre med, og ender kun opp med prat om været og andre kjedelige ting! Hvis vi mister idolene våre, mister vi drivkraften vår. Vi mister det vi har å strekke oss etter, vi vil slutte å forbedre oss, og menneskeheter vil bli på stedet vil. Vi hadde heller ikke hatt noens liv å drømme oss bort til, når vårt eget ikke er så spennende. I en ellers trist og kjedelig hverdag, er det godt å kunne leve seg inn i Jennifer Lawrence´ liv og se hva for noe spennende hun har gjort i det siste!

Ja, vi trenger idoler!

trenger vi idoler

Vi trenger idolene våre til å løfte hverdagen. Vi trenger noen å beundre, og noen drømme oss lit bort til. Vi må huske å være oss selv, men vi må absolutt tillate oss å hente inspirasjon fra idolene våre!